Am facut o parte echitabila de a calatori singuri si stiu exact cum ar fi sa fiu acolo in fata incertitudinilor in fiecare zi doar cu tine sa te bazezi pe. Uneori, este sentimentul teribil de a nu ști ce să faci, uneori este singurătatea care vine după ce te afli pe drum timp de câteva săptămâni. Aceste sentimente pot lua cu adevărat greutate dacă nu o echilibrați cu grijă.

Tocmai m-am intors din Myanmar acum o saptamana si cred ca aceasta excursie a fost calatoria pe care m-am bucurat cel mai mult, nu mai ales datorita tarii, ci pentru ca am ales sa ma schimb sa ma bucur si sa ma distrez mai mult. Nu e ușoară pentru tine. Ea cere să ieșiți din zona de confort și să vă expuneți la ceea ce vă vine, dar merită.

Fără nicio altă indicație, iată câteva dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a vă distra și pentru a vă bucura de mai mult în timp ce călătoriți singur în România.

1. Vorbiți cu localnicii

Când m-am îndreptat spre dealul Mandalay, încercând să mă întorc la hotel, am văzut o fetiță care se juca cu sora ei mai mică. Dintr-o dată a mers pe lângă mine și m-a întrebat cum mă cheamă. Deși nu ne înțelegeam prea bine, am făcut schimb de niște amintiri actuale care i-au arătat fotografiile mele din Myanmar de la aparatul de fotografiat și am avut însoțitorul a ceea ce ar fi putut fi o plimbare foarte singură.

2. Vorbiți altor călători

M-am dus la Myanmar și am aflat despre cultura franceză. „Cum naiba ați aflat despre cultura franceză din Myanmar?”, Puteți întreba. Vorbind cu alți călători. Am fost foarte reticent să vorbesc cu alți călători, deoarece m-am temut că ar putea să mă închidă și m-aș fi stânjenit. Chestia e că nu contează. Sunteți într-o țară străină și este puțin probabil să o vedeți din nou pentru tot restul vieții, de ce să nu faceți o șansă.

În timp ce eram gata să părăsesc Mănăstirea Shwenandaw după ce am petrecut o oră acolo, am văzut un coleg de călător solo care tocmai a sosit și ea stătea lângă pomul de la intrare. Am decis să-mi înțepenesc limba și să o întreb dacă o călătorește singur ca și mine.

Această mică conversație sa extins la peste o oră de discuții despre viață, experiențele de călătorie, cultura mea, cultura ei și chiar genurile de muzică. Să nu mai vorbim că a sugerat, de asemenea, locuri de vizitat în Myanmar (Inwa) și am decis să-i urmez sugestia și nu am fost dezamăgit.

M-a amuzat când a spus că este în căutare de un cazinou Unibet pentru că îi plac jocurile de noroc și vrea să le experimenteze într-o altă țară. I-am spus că nu știu niciunul, dar dacă vreodată vizitează România, îl pot ghida.

Aceasta este probabil una dintre cele mai bune discuții pe care le-am avut o vreme. Nu este uimitor faptul că 2 persoane, care nu m-aș fi întâlnit niciodată printr-o viață zilnică obișnuită, au putut conversa mai mult de o oră? Aceasta deplasează la cel mai înalt potențial.

3. Pierde-te din proprie inițiativă

Nu în ultimul rând, când călătoriți, obișnuiți-vă cu pierderea și găsiți frumusețea în ea.

Când eram în Bagan, Myanmar, am decis să merg cu bicicleta printr-o scurtătură care ar trebui să mă conducă la acest mare templu la distanță (Pagoda Dhammayangyi), dar, în schimb, am ajuns într-o fermă de cactus (într-adevăr) undeva în mijlocul unui câmp sub căldura unei mii de soare.

Am reușit să găsesc un adăpost în apropiere și pe măsură ce încercam să mă întorc, m-am uitat în jur și mi-am dat seama cât de frumos a fost. Câmpia vastă se întindea de-a lungul câtorva kilometri, cu mii de pagode spirale de la pământ. În acel moment mi sa părut că mă bucur că am fost pierdut într-o țară străină. În cele din urmă mi-am găsit calea de ieșire din labirint și am ajuns în templu cu acel minunat sentiment când depășești un obstacol.